Карам АЛФА 155 ts 1.7 95та година , от около 3 дни . И ето първия проблем . .... Качвам Владая с 4 човека вътре и какво да видя -температурата над 90градуса около 100-110 (не мога да преценя) и колата губи мощност. Не е прегряла според мен . Пуска си перката малко над 90 , работи малко и спира . На равното вече температурата спадна на около 70 и колата си вървеше прекрасно . Казаха ми за някакви зимни и летни термостати .После пак се покачи темеперарурата и си я държи така . От къде може да идва проблема и как да го реша ????
Известие
Collapse
No announcement yet.
ЗАГРЯВА ДОСТА...(новата ми 155ца)
Collapse
X
-
...проблема ти идва от нагорнището...
ШЕГУВАМ СЕ!!!
Аз мисля, че описания от теб проблем не е проблем, а си е нормалното поведение на автомобила... А ако не съм прав - другата вероятност е и моята кола да е също толкова ненормална като твоята, защото и при мен се проявяват същите симптоми при изкачване на по-продължителни наклони - висока температура и загуба на мощност... А около Кърджали само изкачвания да искаш.
Но нека и другите се изкажат по темата.AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
-
Значи като за начало ако температурата пада под 80 градуса значи си за термостат. Греене може да се получи ако не сработва някоя от степените на перката - така че провери двете степени на перката и смени термостата0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от BoboЗначи като за начало ако температурата пада под 80 градуса значи си за термостат. Греене може да се получи ако не сработва някоя от степените на перката - така че провери двете степени на перката и смени термостатаАlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
При мен и двете степени на перката сработват... дори последния път, като включи на 2-ра степен и нещеше 3 дни после да изключи заради едно фалшиво реле... Искам обаче да отбележа, че при мен спадане на температурата под 90 градуса не се случва при абсолютно никакви обстоятелства, но определено ми качва температурата на около 110 градуса в топло време, по нагорнище с включен климатик... и колата ми осезаемо "умалява"... Това в следствие на по-високата температура ли се получава?!
AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment
-
Първоначално публикувано от Z:)mПри мен и двете степени на перката сработват... дори последния път, като включи на 2-ра степен и нещеше 3 дни после да изключи заради едно фалшиво реле... Искам обаче да отбележа, че при мен спадане на температурата под 90 градуса не се случва при абсолютно никакви обстоятелства, но определено ми качва температурата на около 110 градуса в топло време, по нагорнище с включен климатик... и колата ми осезаемо "умалява"... Това в следствие на по-високата температура ли се получава?!
и климатика
1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv
Comment
-
остави колата на равно място за няколко часа, след това провери щеката на маслото, ако клони от средата надолу долей догоре масло. Количеството масло играе много важна роля при охлаждането на мотора особено лятото, от опит го знам. 500 гр. масло са от значение през лятото, може да влияе с повече от 5-6 градуса при дългите наклони, или просто датчика на термостата е за смяна и не отчита точно..
Comment
-
Колеги лято е почти вече. Сваляте предна маска , най- добре предна броня и на водоструйка или с маркуч се измиват хубаво радиаторите от калта и мръсотоията. Предна броня защото иначе няма достъп до масленият радиатор. И по него има предостатъчно мръсотия.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
-
Първоначално публикувано от ivoshaklevМай ми работи само една степен на перката . Как да проверя дали е повредена другата ? Бушончета ли има и къде са ?Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment